Välkommen till AV-Media Kronobergs Mediekatalog SLI!

Skapa ditt konto, ge dina elever tillgång till strömmande media och använd våra länslicenser! Spara sökresultat och favoriter, administrera elevkonton och få tips om ny film. Manual finns här. Med Klipp- och delningsverktyget kan du göra klipp och frångå åldersklassificeringen. I Community kan du skapa arbetsgrupper för dina elever och dela material. Där finns pedagogiska filmtips och färdiga klipp. Läs en kort beskrivning av Community och Klipp- och delningsverktyget. På sid 3 i bildspelet finns manualer till Community, Favoritfunktionen och Klipp- och delningsverktyget. Där finns också våra temablad.

Rutiner vid registrering: Här finns enkla instruktionsfilmer om kontoregistrering och administration av konton.  Våra rättigheter gäller inom Kronobergs län.

SLI-appen fungerar inte med iOS 11. Skillnaderna gör att SLI får skapa om appen från grunden. Innan appen är klar använder du mediekatalogen via webbsidan.


Se aktuell information om driftsstörningar här.

 • Länslicenser


  AV-Media erbjuder flera länslicenser till digitala verktyg som alla länets skolor har tillgång till, ex. Glosboken och matteportal.se. Från och med vt 2017 upphör kommunlicensen Svenska djur och Världens djur för Växjö och Alvesta kommun. Läs mer om våra länslicenser

  Fortbildning om IT i skolan

  AV-Media arrangerar kurser om bland annat alternativa verktyg, Ipad, Google Drive och att blogga. Vi genomför även beställningskurser och föreläsningar inom IT utifrån era behov. Läs mer om vår fortbildning

  Nyhetsbrev och sociala medier

  Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om AV-Medias verksamhet och det vi erbjuder Kronobergs pedagoger.

  Läs vårt nyhetsbrev
  Följ oss på Facebook
  Följ oss på Twitter
  Besök vår youtube-kanal

Spelfilmstips som passar till Halloween: Den osynlige pojken


Trettonårige Miki har det tufft. Trakasserad av skolans värstingar, ingen lycka med tjejen han är kär i och han måste nöja sig med en billig pyjamaskostym till Halloween-festen. När det känns som värst önskar sig Miki att han kunde försvinna... Dagen efter festen går det omöjliga i uppfyllelse - han har blivit osynlig! Miki förstår snabbt att osynligheten har stora fördelar! Nu kan han smyga in i tjejernas omklädningsrum och få hämnd på de elaka killarna. Men det finns en hemlighet bakom Mikis speciella förmåga, en orsak till varför en del barn mystiskt försvinner... Filmen är en fransk/italiensk thriller om att övervinna sina rädslor och hitta lösningar!

 
Våra inköpta spelfilmer och dokumentärer, sorterade i nyhetsordning

Ämnet Filmklassiker

Serietips: De stora Grekiska myterna


De grekiska myterna har skapats för att bearbeta och förstå livets stora frågor. Nu finns fyra nya- och sammanlagt åtta fint animerade och innehållsrika delar i serien: Skapelseberättelsen, Hades, Orfeus, Zeus, Afrodite, Dionysos, Apollon och Psyche. Dionysos bröt normen för hur gudar skulle uppföra sig. Han var lättsinnig, klädde sig gärna som kvinna och sågs ofta berusad. Dionysoskulten kom att bli en officiell del i det grekiska livet och festerna gav upphov till en ny konstform, teatern!
 

Våra inköpta filmer, sorterade i nyhetsordning

 


Teknikutlåning: Little Bits i klassuppsättning

Nu finns Little Bits i klassuppsättning i mediekatalogen SLI. Little Bits är ett spännande material som gör det möjligt att på ett enkelt sätt experimentera med sensorer och andra komponenter för att förstå hur det fungerar. Materialet består av ett antal små bitar som kopplas ihop med magneter indelade i olika färger för att göra det lättare. Varje låda innehåller 4 boxar i en klassuppsättning.


Se all teknik du kan låna gratis