Välkommen till SLI.se - Mediacenters portal för digitalt utbildningsmaterial

 

Aktiviteter hos Mediacenter

Creaza-tävling 15 augusti


Till Creaza


NYHET! Learn languages with Muzzy! Muzzy Club är ett digitalt webbaserat läromedel för att lära sig engelska och moderna språk.

Materialet består av filmer, filmklipp, sånger, interaktiva lärspel, och mängder av muntligt och skriftligt arbetsmaterial. Muzzy Club innehåller språken brittisk engelska, amerikansk engelska, spanska, franska, tyska, italienska samt koreanska och kinesiska. Målgrupp F-6

Klicka på menyn "Fler" för att komma till Muzzy Club och lärarhandledningar!


Vanliga frågor

Hur skapar jag ett konto?
Kan eleverna ha konto?
Jag kan inte logga in
Jag saknar rättigheter
Filmer startar inte..
Filmen hackar...
Jag har slut på returkuvert
Hur får jag tillgång till Läshörnan?

POSITIV LIVSSTIL

Positiv livsstil är ett gediget och omfattande utbildningsmaterial som på ett balanserat och trovärdigt sätt tar upp viktiga frågor om ungdomars livsstil och hälsa.
Här har ni hjälp av en genomarbetad lärarhandledning. Filmerna utgår från målen i kursplanerna.
 

Upptäck SLI Plus


Plus är en tjänst i SLI.se där pedagoger kan samla sitt digitala material. Det är även ett ställe där Mediacenter och lärare kan dela med sig av teman, lektionsplaneringar eller pedagogiska planeringar.

Nya aktuella teman:

Creaza-tävling från 15 augusti


Creaza, Mediapoolen och Mediacenter Jönköping erbjuder elever i årskurs F-9 att delta i en tävling i digitalt berättande om VAL OCH DEMOKRATI.

Skapa en berättelse utifrån en uppgift. Det finns tre uppgifter för årskurs F-5 och tre för årskurs 6-9 att välja mellan. I verktyget Cartoonist som används för uppgiften går det att arbeta med still-bilder, rörliga bilder, text och ljud. Uppgifterna finns tillgängliga i SLI/Creaza fr.o.m. 15 augusti. Läs mer här 


Digital mätutrustning

Nu kan Jönköpings Läns kommunala skolor skaffa modern digital mätutrustning via Mediacenter.

Den digitala utrustningen är trådlös och det är därför enkelt att ta med den och göra undersökningar utanför klassrummet. Utrustningen består av sensorer för olika ändamål och sändare som kommunicerar trådlöst via Bluetooth med en mottagare som smartphones, iPads och datorer.

Ett urval av relevanta digitala verktyg för skolans NO-undervisning finns presenterade i Mediacenters webbshop.

Nyfiken? Välkommen att testa verktygen hos Mediacenter!