Familjen Jul i Tomteland


Familjen Jul i Tomteland


Ny julfilm i Mediekatalogen!


Livet är magiskt när bästa kompisen är tomtenisse. Av en olyckshändelse råkar Hugo ha sönder tomtenissens Pixys magiska kula, vilket gör att Pixy förlorar sin alvmagi och snabbt börjar åldras och bli gammal. Hugo är nu den enda som kan sätta ihop kulan igen och rädda Pixy... Se Familjen Jul i Tomteland i Mediekatalogen!

Jenny Edvardsson Läromedelsmässa 2018

Föreläsning 7 mars 2018


Språk- och kunskapsutvecklande undervisning - hur gör man?

Välkommen till Läromedelsmässa 2018 på föreläsning med Jenny Edvardsson. Jenny besvarar: Vad är språk- och kunskapsutvecklande undervisning? Och hur gör man för att skapa en undervisning som både är språk- och kunskapsutvecklande. Läs mer och anmäl dig här.

Nya rutiner gällande DVD:er


Nya rutiner gällande DVD:er

 

I takt med att användning av strömmande media ökat har vår fysiska utlåning av film på DVD minskat. En fantastisk utveckling!

Filmerna når fler användare och kan ses av fler! Detta gör nu att vi från och med 2018 endast kommer att leverera film på DVD i de fall då filmen inte finns som strömmande i vår Mediekatalog. Läs mer.

Nyheter


Nyheter


Här hittar du ett blandat utbud av inköpta filmer och böcker, sorterade i nyhetsordning.

Nya filmer

Ny litteratur

Catain Fantastic


Captain Fantastic


Många idag funderar på om livet vi lever är det rätta och om man inte åter borde söka sig tillbaka till naturen, men få gör slag i saken.

Det råder ingen tvekan om att Ben är världens bästa pappa, men frågan är om sättet han valt att leva verkligen passar dem alla i familjen? Du hittar filmen Captain Fantastic i Mediekatalogen.

Mattetrion

Kikora - MatteTrion


Ett digitalt träningscenter för matematik med övnings- och färdighetsträning på olika nivåer, främst för åk 4-9.

Mattetrion består av tre delar: diamantdiganoser, GeoGebra och MatteMaraton. Pedagogerna har möjlighet att dela ut självrättande övningar och tester och få en direkt återkoppling. Klicka på fliken Fler i menyn för att hitta MatteTrion.

Utbildningsklipp


Utbildningsklipp
 

240 nya korta utbildningsfilmer från Eduklips i Mediekatalogen.


Ett ökat behov av utbildningsklipp har uppmärksammats. Filmerna kan användas för att introducera, inspirera, förklara eller repetera något – när tiden är knapp eller för elevers olika behov. Klippbanken fylls på med minst 40 nya filmer varje år!

Ny hemsida


Gola inte


Ny film i Mediekatalgoen! Gola inte är en väldigt bra och kort film för diskussion, som visar vad svåra och snabba val kan få för konsekvenser.

  • När den nyutexaminerade läraren Simon kommer tillbaka till den förort han växte upp i får han vetskap om en händelse som försätter honom i en svår situation. Ska han skydda de ungdomar han känner som eller ska han följa reglerna och gola?

Drakhjärta

Drakhjärta - en film om otur


Möt Nisse Berg, elva år. Mamma Sara finns inte längre. Innan hon dog gav hon Nisse en ödla...

..en ödla som Nisse bara tycker är tråkig och ful och döper till Harry, för att han ser ut som en sur gubbe. Men en dag börjar Harry tala. Han påstår sig vara en drake som har ett drakhjärta och han undrar om Nisse också vill ha ett sådant. Du hittar filmen Drakhjärta i Mediekatalogen!