Eduklips

För lärare och elever är utbildningsklipp ett viktigt verktyg för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något - även när tiden är knapp!

Nu finns 240 utbildningsklipp, i de flesta skolämnena, kopplade till målen i läroplanen för grundskolan.

Tips! Sök på ”Eduklips” eller "Klippbanken" för att hitta de 240 utbildningsklipp som finns nu. Filtrera sedan sökningen på ”ämne” eller ”målgrupp”.Rum 213

Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år. Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken. Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.

Filmatiseringen av Ingelin Angerborns populära bok Rum 213 är en mysig rysare för mellanstadiet och högstadiet.


Till filmen finns lärarhandledning.

Filmen finns strömmande
Muzzy - interaktivt läromedel för språkinlärning

 

Den kramgoa Muzzy med vännerna The King, The Queen, prinsessan Sylvia, trädgårdsmästare Bob och den lömske Corvax lär elever språk. Muzzy Club finns för språkträning i engelska, spanska, franska, tyska, italienska, koreanska och kinesiska.

 

Läromedlet innehåller filmer, arbetsmaterial, sånger samt mer än 200 interaktiva lärspel. Inom kort kommer det att kompletteras med Teachers guide.

Muzzy Club hittar du under fliken Fler här på SLI.


Pedagog Trelleborg

Hej och välkomna till Pedagogtrelleborg, en webbresurs för pedagoger i Trelleborgs kommun om allt kring pedagogik och teknik.

Sidan drivs av AV-Media, Systemavdelningen, Skoldatateket och bibliotekets skolbibliotekarier.

Välkomna!

 

Resursbanken

Detta är AV-Media Trelleborgs samling av digitala lärresurser.

Här samlar vi länkar, appar och filmtips som vi på ett eller annat sätt tror kan vara användbara i er undervisning.

Har du tips på bra länkar, appar eller filmer så kontakta oss gärna! Meningen är att det ska vara en levande resurs som används och uppdateras.

Välkomna!