SLI – Norrköpings skolors tjänst för strömmande media.

 
På SLI kan du, lärare och elev strömma mer än 15000 titlar. Här hittar du filmer och TV-program i alla kärnämnen och för alla årskurser. Här finner du även spelfilmer på moderna språk, intressanta dokumentärer och Minibio till förskolan. Naturligtvis är allt material kvalitetsgranskat, åldersanpassat och reklamfritt.
 


Nya filmer under hösten

 

I höst släpper vi ett 80-tal nya titlar. bland annat en helt ny film om puberteten. Dessutom ett par filmer om plastens positiva och negativa egenskaper. En ny film om våra fyra stora rovdjur har många pedagoger längtat efter. En viktig och välproducerad film som jag vill pusha för är Antisemitismens historia.

Bildresultat för ur skola

Tips från UR


Här får du tips på nya och bra program från Utbildningsradion.
Vill gärna pusha för serien Orka plugga som nu finns i över 70 delar.

URs nya vetenskapsserie Kolsvart  för mellanstadiet verkar lovande. Dessutom börjar URs filmer om kommande valet dyka upp.


Guider till SLI


Har du svårt att hitta rätt film till rätt tillfälle? Här hitta guider om hur du söker, skapar konto, lånar och streamar.
(Arbetet pågår!)

 

Boka Blue-bot och Microbit


Nu kan du boka lådor med Blue-bot och Microbit. Bottarna vänder sig i första hand till Förskolan och lågstadiet medan Microbitarna passar lite äldre elever.

Läs mer om programmering på vårt intranät.

Våra kommunlicenser


Norrköpings kommun har kommunlicens på ett antal tjänster som finns tillgängliga för elever och pedagoger.
Vi har även Swedish film licens samt Musik i Media licens.


 

De globala målen


17 mål – 17 filmer
Ett paket för gymnasiet, som innehåller 17 filmer (med tillhörande metodmaterial) för att matcha de 17 globala målen. Inte utbildningsfilmer, utan riktiga filmer – svenska och utländska spelfilmer, dokumentärer, live-action-filmer och animationer; konstnärligt högkvalitativa filmer som både rör och berör.