Anmälan till föreläsning: Programmera mera åk 4-6 med Karin Nygårds 
 


Nyheter                                  UR-nytt

-


Välkommer till SLI Plus 

Som lärare eller elev i Norrköpings kommun har du tillgång till SLI som består av flera verktyg. I Play kan du strömma över 15 000 filmer och TV-program. Allt material är kvalitetsgranskat, åldersanpassat, reklamfritt och inköpt med rättigheter som gör att du får använda filmerna för utbildning och kunskapsinhämtning i och utanför skolan.

UR Skola


Spelfilm på SLI! 
 

Loving Lorna
Hästen Big Foot är 17-åriga Lornas bästa vän. Hon fick honom av sin pappa när hon var ett år. Tillsammans har de vuxit upp i den slitna förorten Ballymun utanför Dublin. Nu är det Lornas sista sommarlov innan gymnasiet. Hon drömmer om att bli hovslagare, men kommer hennes onda rygg att hålla? Filmarna Annika och Jessica Karlsson har följt Lorna och hennes familj under flera år i ett litet samhälle på Irland. Den starka hästkulturen har på många sätt varit familjens räddning.
Tips hur ni använder spelfilm i undervisningen hittar ni här. 

Eduklips

För lärare och elever är utbildningsklipp ett viktigt verktyg för att introducera, inspirera eller repetera något - även när tiden är knapp! Nu finns 240 utbildningsklipp i de flesta skolämnena kopplade till målen i grundskolan.

Läs om EDUKLIPS i deras broschyr.
 

Lista över alla klipp.

 

 


 SLI Plus

Pedagogens bakficka
Plus är ett verktyg på SLI.SE
där du som lärare kan samla,
dela och ta del av andras digitala material. Du kan kombinera filmer från Play med klipp från t.ex. Youtube, dokument, länkar och bilder. Samlingen kan du ha för
dig själv eller dela ut till dina elever eller kollegor. Tanken är att Plus
ska ge ett mervärde till de tjänster som redan finns och används av
er lärare. 

Länk till guide

 

Topplista 

Väderencyklopedin 
Livet i skogen 
Evas Sommarplåster
Big Bang
Abrahams många barn
Den industriella revolutionen
Staden - infrastruktur
Landskapet Östergötland
Skapelseberättelsen 
Årets högtider och traditioner
Evas Känslokoll
Fjärilar - Lär dig mer om djur
Hösten är här
Matspjälkningssystemet 

 

Programmering

Idag är förståelse för hur den digitala världen är uppbyggd i allt högre grad en viktig förutsättning för att delta i samhället. I UR:s nya serie Programmera mera får 9-åringar olika utmaningar som ger övning i tankesättet bakom programmering. 
Programmera mera lektionstips Serien riktar sig till pedagoger för barn i nioårsåldern. Du som pedagog får konkreta tips på hur du kan arbeta med programmering i undervisningen. 

MIK

Medie och informationskunnighet handlar om att använda olika medier på ett ansvarsfullt, effektivt och konstruktivt sätt. Det innebär t.ex. att vara källkritisk, att kunna söka efter information och att kunna publicera information i enlighet med de regler som finns. 
Läs mer på Skolverket
Läs mer på Statens medieråd